Loonaangifte

Loonaangifte

Wanneer een werkgever personeel in dienst heeft, verlangt de Belastingdienst dat er periodiek aangifte loonheffingen worden ingediend. Deze elektronische aangiften bestaan uit loonbelasting en de sociale verzekeringen.
Bij de aangifte moet rekening worden gehouden met onder meer het privégebruik van de auto van de zaak, eindheffingen, premiekortingen en afdrachtverminderingen. Er kan bijvoorbeeld recht bestaan op afdrachtvermindering als een medewerker onderwijs volgt of tijd besteedt aan speur- en ontwikkelingswerk.

Vanaf 2010 mogen besloten vennootschappen met alleen directeuren-grootaandeelhouders (DGA’s) in dienst aan het begin van het kalenderjaar aangiften loonheffingen doen voor alle tijdvakken van 2010. De betaling van loonheffing moet nog wel in de juiste maanden worden afgedragen. De regeling is bedoeld als lastenverlichting voor de DGA.

WEA kan voor u de aangifte loonheffingen indienen en ervoor zorgen dat u optimaal gebruik maakt van de premiekortingen en afdrachtverminderingen.

Terug naar overzicht

Actueel

Meer nieuws