Bezwaarschrift
Het opstellen van een bezwaarschrift tegen een beschikking van de overheid (veelal een belastingaanslag) is een veeleisende bezigheid. Er gelden formele in inhoudelijke eisen die van groot belang zijn voor de afwikkeling van het bezwaarschrift. Bovendien kan een bezwaarschrift, nadat het is afgewezen, de opstap zijn naar een verdere procedure. Bij WEA bestaat ruime ervaring met het verzorgen van bezwaarschriften en beroepschriften.
Omdat het fiscale procesrecht geen verplichting kent om een advocaat in te schakelen komt het regelmatig voor dat WEA-adviseurs procederen over bijvoorbeeld de inkomstenbelasting of de vennootschapsbelasting. Zoals gezegd, een procedure begint met een bezwaarschrift. En een goed begin is het halve werk, dus raadpleeg uw WEA-adviseur indien u een bezwaarschrift overweegt in te dienen tegen een belastingaanslag.
Actueel
- 04/10/2024Belastingdienst brengt Handboek Scheiden uit
In Nederland eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Dat heeft ook veel fiscale consequenties. De Belastingdienst heeft daarom het Handboek Scheiden gelanceerd.
- 04/10/2024Hoe is een overlijdensuitkering van de werkgever belast?
Werkgevers betalen bij het overlijden van een werknemer meestal een overlijdensuitkering aan de nabestaanden. Is een dergelijke uitkering ook belast als loon en/of met erfbelastingen zo ja, hoe?
- 03/10/2024Partial reversal of stricter rules for 30% scheme
Foreign employees who work in the Netherlands can use the so-called 30% scheme, this under certain conditions. If they can apply this scheme, 30% of the salary is a tax-free allowance with a maximum of € 69,900 (2024). The 30% scheme has been economised since the beginning of 2024, but the government wants to largely reverse this retrenchment.
- 03/10/2024Kabinet wil giftenaftrek Vpb vanaf 2025 afschaffen
Het kabinet gaat de giftenaftrek in de vennootschapsbelasting (Vpb) en de regeling ‘geven uit de vennootschap’ per 2025 afschaffen. Deze voorstellen staan in het Belastingplan 2025. De giftenaftrek in de inkomstenbelasting blijft gehandhaafd.
- 03/10/2024Versobering 30%-regeling wordt grotendeels teruggedraaid
Buitenlandse werknemers die in Nederland arbeid verrichten, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de zogenaamde 30%-regeling. Als zij deze regeling kunnen toepassen mag 30% van het loon netto worden uitbetaald, met een maximum van € 69.900 (2024). De 30%-regeling is sinds begin 2024 versoberd, maar het kabinet wil deze versobering grotendeels weer terugdraaien.