Audit
Onze complexe maatschappij vraagt om bepaalde zekerheden. Steeds vaker moeten bedrijven dan ook verantwoording afleggen over de betrouwbaarheid van hun verslaglegging. Het controleren van de verslaglegging van een bedrijf of organisatie gebeurt door een onafhankelijk bureau door middel van een zogenaamde audit. Naast de controle van jaarrekeningen kunnen audits ook betrekking hebben op bijvoorbeeld een verstrekte subsidie of interne (management)rapportages.
Specifiek voor klanten die met deze wettelijke verplichting geconfronteerd worden heeft WEA een eigen auditpraktijk, welke opereert onder de naam WEA Audit B.V. WEA Audit heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten) en is daarmee bevoegd om wettelijk verplichte controles van jaarrekeningen uit te voeren.
Ook niet-klanten van WEA kunnen hier een beroep op doen voor een integer en onafhankelijk oordeel.
Actueel
- 04/10/2024Belastingdienst brengt Handboek Scheiden uit
In Nederland eindigt ongeveer één op de drie huwelijken in een echtscheiding. Dat heeft ook veel fiscale consequenties. De Belastingdienst heeft daarom het Handboek Scheiden gelanceerd.
- 04/10/2024Hoe is een overlijdensuitkering van de werkgever belast?
Werkgevers betalen bij het overlijden van een werknemer meestal een overlijdensuitkering aan de nabestaanden. Is een dergelijke uitkering ook belast als loon en/of met erfbelastingen zo ja, hoe?
- 03/10/2024Partial reversal of stricter rules for 30% scheme
Foreign employees who work in the Netherlands can use the so-called 30% scheme, this under certain conditions. If they can apply this scheme, 30% of the salary is a tax-free allowance with a maximum of € 69,900 (2024). The 30% scheme has been economised since the beginning of 2024, but the government wants to largely reverse this retrenchment.
- 03/10/2024Kabinet wil giftenaftrek Vpb vanaf 2025 afschaffen
Het kabinet gaat de giftenaftrek in de vennootschapsbelasting (Vpb) en de regeling ‘geven uit de vennootschap’ per 2025 afschaffen. Deze voorstellen staan in het Belastingplan 2025. De giftenaftrek in de inkomstenbelasting blijft gehandhaafd.
- 03/10/2024Versobering 30%-regeling wordt grotendeels teruggedraaid
Buitenlandse werknemers die in Nederland arbeid verrichten, kunnen onder voorwaarden gebruikmaken van de zogenaamde 30%-regeling. Als zij deze regeling kunnen toepassen mag 30% van het loon netto worden uitbetaald, met een maximum van € 69.900 (2024). De 30%-regeling is sinds begin 2024 versoberd, maar het kabinet wil deze versobering grotendeels weer terugdraaien.